Dirk Vander Kooij

menhir | bench

The MenhirBENCH is designed by Dirk Vander Kooij for a public park commissioned by the municipality of Zaandam (NL) in cooperation with Studio Klarenbeek Dros.

The Menhir bench sees the coalescence of disparate synthetic sources. Evolving to fulfill new, stone-like consequence: refrigerator interiors, lawn furniture, and rejected prototypes realign as grains, veins, and strata. These machine-deposited molten masses merge and solidify into indestructible slabs. Arranged in a calculated balance, the final design conjures images of standing stones. Playful and indiscriminate patterning softens the gravity of the bench. In its intended outdoor setting, reclaimed plastic fossilizes into flowers, graffiti, and calcified gum.

The MenhirBench exists 96% of reclaimed synthetics.

This product is suitable for outdoor use. Please note, however, that extended exposure to sunlight may cause slight discolourations.

Prices starting from the mentioned price.

lead time: upon request

Please enquire directly for more information.

more information
enquire for more informationdropdown-arrow

Something went wrong, please contact us.

€ 3.419 for customers outside the EU

designer: Dirk Vander Kooij
year: 2017

96% reclaimed synthetics

160 x 40 x 45cm
240 x 40 x 45cm
 

Shopping cart